23. 2. 2016.

13 trikova za lepotu

Ćao svima! U današljem postu ću vam napisati par trikova, koji mogu da vam olakšaju život.





1.Uvek uredna kosa
Tanke dlačice koje ti uvek štrče iz kose kada podigneš rep nisu toliko uporne ukoliko uspeš da ih središ. - Ali kako? Uzmi jednu četkicu za zube (naravno, ne onu koju trenutno koristiš za pranje zuba) i poprskaj je lakom za kosu. Potom prođi njom po kosi. Frizura spremna.

2. Polomljeni ruž
Kod mnogih ruževa se dogodi da se polome, da li zbog toplote ili zbog toga što previše pritiskate kada ga nanosite na svoje usne. Za to postoji rešenje! Prvo ga zagrejte fenom kako bi omekšao. A onda uz pomoć prstiju spojite polomljeni deo ruža sa ostatkom ruža. U toku noći ruž stavite u frižider,a ujutru će vaš ruž biti kao nov.

3. Da ukosnice bolje drže
Da bi ukosnice bolje držale vašu frizuru, sve što treba da uradite je sledeće: uzmite lak za kosu i napraskajte ukosnica sa njim i onda ih zakačite za vašu frizuru. Još jedan problem je rešen.

4. Za neposlušne obrve
Ukoliko su vam obrve neposlušne i dlačice se razlete na sve strane, a pri ruci nemate pribor za obrve, isti efekat ćete postići i sa običnim balzamom za usne. Samo ga prstima nanesite preko obrva i dlačice će se vratiti na svoje mesto i tu će ostati do kraja dana.

5. Trik za naelektrisanu kosu
Mnogo nas se sa naelekrisanom kosom često probudi, pogotovo zimi. Zato moja preporuka je da uzmete papir koji se stavlja u mašinu za sušenje veša da bi smanjio statiku i da njim pređete preko kose. Naelektrisana kosa će odmah nestati. Ili ako to ne pomaže krajeve kose nakvasite sa vodom.

6. Trikovi za prljavu kosu
a) Ukoliko ti je kosa prljava, a nemaš vremena da je celu opereš, skrati sebi muke. Operi samo šiške i tvoja kosa izgledaće mnogo svežije! Ostatak kose zaveži, glavu nagni u lavabo i operi šiške za samo nekoliko minuta! Na taj način štediš vreme potrebno za pranje i sušenje cele kose.
b) Ovaj trik lično ja od svih trikova najviše koristim. Naime kada vam je kosa masna, a nemate suve šampone, koje bi mogli da iskoristite za tu svrhu. Uzmite bebi puder i sa prstima ga utapkajte u vašu kosu. Iako ne zvuči baš lepo, ume vrlo da bude korisno i da za par sekundi da vrhunski efekat.

7. Talasi i lokne
Ako želiš da izbegneš korišćenje figara za pravljenje lokni i talasa, predlažem ti da uveče opereš kosu, osuši je skoro do kraja, a zatim ispleteš jednu veliku kiku ili nekoliko manjih (u zavisnosti od toga kakav 'look' želiš da postigneš). Prespavaj sa pletenicama, a ujutru ih raspleti i poprskaj dobijene talase lakom za kosu.

8. Sprečite da vam karmin ostaje na zubima
Nema ništa goreg nego kada vam se karmin razmaže po zubima. Mali trik da sprečite da vam se ovo desi je da posle stavljanja karmina sisate kažiprst. Tim postupkom će sav ostatak karmina ostati na prstu, a ne na vašim zubima.

9. Kako da mirišete ceo dan
Da bi se parfem osećao na vama ceo dan, morate da ga nanesete na pulsne tačke. Te tačke mogu biti iza ušiju, na sredini vrata, na zglobovima, na prevojima ruku i iza kolena. Taj način će vam pomoći da miris od tog parfema bude postojaniji na vašoj koži.

10. Da vam karmin duže traje na usnama
Da bi vam karmin duže trajao na usnama, posle nanošenja zalepite parče maramice preko usana (jedan sloj, ako je maramica dvoslojna). Potom uzmite i utapkajte preko maramice puder u prahu. Tako će se karmin fiksirati na usne i neće se razmazivati.

11. Preciznije iscrtavanje ajlajnerom
Ako ste osoba poput mene, kojoj linija povučena ajlajnerom nikada ne ispadne dobro. Uzmite selotejp-traku i zalepite je na kapak. Onda ajlajnerom povucite liniju. I kada odlepite selotejp-traku dobićete perfektno preciznu liniju izvučenu ajlanerom.

12. Savršeno nanesena maskara
Ukoliko ste perfektno našminkale oči i plašite se da ćete to upropastiti maskarom. Isecite mali, tanak kartončić i stavite ga iznad vaših trepavica. I onda stavite maskaru na svoje trepavice. Tim nećete upropastiti vašu predhodno nanetu šminku na očima.

13. Dugačak rep
Kako bi vaša kosa izgledala duže i gušće, podeli je na dva dela. Gornji deo kose pokupi u rep i veži gumicom. Ostatak kose (ispod gornjeg repa) takođe veži drugom gumicom. Gornji rep će prekriti donje vezivanje i izgledaće kao da imaš jedan dug, visoki konjski rep.

1 коментар:

  1. Super post! Par trikova, posebno trinaesti sam već znala odavno, ali bilo je tu više trikova koje ne znam i koji će mi poslužiti. Zaista odličan post!

    Annie's secret

    ОдговориИзбриши