6. 9. 2016.

Nekoliko saveta za primenu mat karmina bez greške


Mat ruževi su bez sjaja, a njihova tekstura obično ostavlja na usnama osećaj suvoće i napetosti. Ukoliko i vi ne možete da odolite mat ruževima imamo za vas nekoliko saveta koji će vam pomoći da lakše primenjujete mat karmin i da izgleda besprekorno na usnama tokom dana.
1. Uradite piling usana
Iako se često preporučuje trljanje usana četkicom za zube, ovo može ponekad biti previše, posebno ako imate osetljivu kožu. Umesto četkice za zube, koristite tanak pamučni peškir ili krpu od mekog materijala, kojom ćete svake večeri nežno trljati usne i tako ukloniti mrtve ćelije.
2. Sve mi boje lepo stoje!
Mat karmin, osim osećaja suvoće koji ostavlja na usnama, može stvoriti iluziju da svaka nijansa ne izgleda dobro. Dakle, pre nanošenja karmina na usne, nanesite malo tečnog pudera. Puder će stvoriti neutralnu boju usana,  a neutralan sloj će dodatno intenzivirati boju karmina.
3. Bez četkice
Često se preporučuje da se kozmetički proizvod primenjuju isključivo četkicom, ali kada je u pitanju mat karmin, ovo i nije tako dobro rešenje. Ruž treba da se primenjuje direktno na usne, jer se samo tako ravnomerno nanosi.
4. Olovka za usne
Zvuči čudno, ali olovka za usne daje najbolje efekte! Izvucite konture usana olovkom, a zatim nanesite mat karmin. Samo na taj način ćete uspeti da izvučete precizne linije i vaše usne će izgledati besprekorno.
5. Skidanje karmina
Iako se mat karmin briše malo teže nego običan ruž, postoji rešenje i za to. Umesto agresivnog brisanja ruža maramicama, uradite to pomoću sunđera i blage kreme ili losiona za telo. Oni će ukloniti sve tragove karmina, ali će dodatno nahraniti vaše usne.
Imajte ove savete na umu, kada sledeći put primenjujete ili uklanjate sa usana svoj omiljeni mat ruž.

7 коментара:

  1. Ja bih se apsolutno složila sa svime sto si napisala. Mislim da devojke koje stavljaju karmine, trebaju pre svakog koriscenja istog da urade piling. Takodje mora da se pravi razlika izmedju sjajeva i tecnih ruzeva, koji su sa cetkicom i obicnih karmina, koji se zaista najbolje nanose direktnim kontaktom na usnama! Inace ja uvek koristim olovku i izgled usana je mnogo intezivniji. Sve u svemu odlican post.

    http://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. Predobri saveti,bas originalan post!❤ :)

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan post!

    Slažem se sa apsolutno svime, jedino uvijek muku mučim skidanjem , pa ću sljedeći put svakako poslušati ovo vezano za kremu ili losion. ☺♥

    IvaFashionDiary

    ОдговориИзбриши
  4. Piling je najvazniji. pogotovo kada se stavlja mat ruz :)
    Jako dobar post i odlicna ideja :D

    myfirsttextvm.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  5. Fantastičan post! Obožavam mat ruževe i sviđaju mi se tvoji savjeti i mislim da ću ih puno koristiti *-*

    This is my life

    ОдговориИзбриши
  6. Kada su u pitanju mat ruževi koji su u ''kremastom stanju'',mislim da je ipak bolje da se koristi četkica jer niko ne želi karmin i na bradi ahahah. Svakako,odličan post i mnogo mi se sviđa tvoj blog :D

    https://letsbetogethertonight.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши