8. 9. 2016.

Kako da našminkate trepavice?

 
Ćao svima! Današnji post će biti posvećen tome kako pravilno staviti maskaru!



Savršena šminka na očima uključuje završnicu - primenu maskare na trepavicama.


Prvo pravilo glasi: Ne otvarajte i ne zatvarajte naglo cev maskare. To treba da se uradi pažljivo, blagim uvijanjem četkice, tako da vazduh ne uđe u maskaru. Na ovaj način se maskara brzo suši i formiraće se grudvice.



• Ne nanosite previše slojeva maskare na trepavicama. Maksimalan broj slojeva koji možete priuštiti su dva. U suprotnom, maskara će se na trepavicama ljuštiti.
• Potrebno je da stavite maskaru na trepavice iz korena, a ne samo na vrhu. Nijansiranjem samo vrhova, učinićete trepavice vizuelno kraćim. Podignite glavu gore, spustite pogled na dole i pokušajte da obojite trepavice od korena.
• Ne žurite. Bojenje trepavica treba da se odvija polako i pažljivo. Ako vidite da je maskara dospela na vašu kožu, pamučnom maramicom uredno obrišite.
• Maskaru nije preporučljivo koristiti više od tri ili četiri meseca. Stara maskara ne samo da će stvarati grudvice na vašim trepavicama, već može izazvati iritaciju, crvenilo, peckanje, itd.


 I na kraju, želim da vam kažem da ne kupujete jeftine maskare. Kupite kvalitetne maskare i ostanite lepe!

6 коментара:

  1. Neke od ovih stvari sam čula, ali svakako jako koristan i dobar post, ne samo za početnice u šminkanju nego i za sve djevojke, ono što najviše praktikujem je nanošenje maskare iz korijena trepavice

    dnevandozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Slažem se, maskara je svakako proizvod u koji se isplati uložit, jednostavno podiže svaki makeup! ☺

    ОдговориИзбриши
  3. Odlicna ideja za post :)
    Nisam nigdje nista slicno procitala, odlicni savjeti :)

    https://myfirsttextvm.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  4. Bravo draga, odličan post! Sve si lepo ukratko opisala, a opet je to uradjeno detaljno i temeljno. Odlicni saveti zaista, vecinu njih sam cula ali ti si ih sve lepo okupila i napisala na jednom mestu sto je vrlo pohvalno!

    https://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  5. Potpuno se slažem sa svim savjetima. Maskara je jako bitan proizvod kod svih djevojka/žena i treba se pažljivo postupati!
    This is my life

    ОдговориИзбриши