28. 8. 2016.

Večno pitanje: Kada početi sa šminkanjem?

Ćao svima! U današljem postu ću pokušati da vam dam odgovor na pitanje 'Kada početi sa šminkanjem?'. Pa ako vas zanima koji je to po menu odgovor na ovo pitanje, ostanite sa mnom do kraja ovog posta.

Kada početi sa šminkanjem?

Ja sam počela dosta rano da se šminka (po meni) i to je bio neki kraj petog, početak šestog razreda. Ali takođe za mene to nije bila 'prava' šminka. Jer sve što bih stavljala na svoje lice bio je neki presvetli korektor, koji se u principu i nije video, takođe sam ga stavljala samo ispod očiju, bukvalno u obliku neke male tačkice koju bih prstima razmazala (jer nisam htela da prljam četkice).


Ostala sam i dan danas 'verna' toj malo 'tačkici' korektora. Jedino ako mi koji slučajem iskoči neka bubuljica onda koristim puder u prekrivanju iste. Ali naravno ništa preterano nestavljam od pudera. I to se dogodi jednom u 3 meseca, znači četri puta godišnje koristim puder.

Kada vi treba da počnete sa šminkanjem?  (ako već niste počeli)  mislim da treba kada vi budete osećali potrebu za time i da je to odgovor za ovo pitanje. Ali takođe mislim da ne postoji jedan jedini adekvatan odgovor na ovo pitanje, nego da svako treba da se koristi odgovorom koji mu najviše odgovara.



I to bi bilo to što se tiče ovog posta, nadam se da vam se dopao i da sam vam na neki način dala odgovor na ovo pitanje.

9 коментара:

  1. Odličan post!Slažem se sa tobom!Jer definitivno najbolje je poćeti onda kada mi to osećamo!♥♥♥

    http://chelchiechelchie.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. Fantastičan post! U potpunosti se slažem, ja idem u 8. razred i nekako još nemam potrebu da se šminkam :D

    Ako imaš vremena posjeti moj blog i komentiraj novi post: petra-s-life-blog.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan post ♥
    Ja sam počela sa šminkanjem u 6-7 razredu i to samo maskara i korektor,no sada u 2. srednje imam toliko šminke i obožavam se šminkati hahha ♥

    http://dorissbeautycorner.blogspot.hr/
    XoXo

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam počela kada sam krenula u srednju školu.
    Ove godine sam evo i završila srednju i tek sada mogu reći da koristim sve i da se zapravo znam našminkati.

    Inače super post, pratim te. ♥

    ОдговориИзбриши
  5. Odlican post!Oduvek volim sminku i da se sminkam.U sestom razredu sam stavljala ponekad maskaru i malo labela.A od sedmog sam pocela da kupujem sminku i da se sminkam.(ne preterano,samo malo)
    jovanaslife.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Apsolutno se slazem, ja sam pocela u srednjoj skoli, ali i dan danas znam da izadjem u grad bez trunke sminke. :D

    ОдговориИзбриши
  7. Divan post. Ja smatram da se svako počne šminkati, kada osjeti takvu potrebu, za prekrivanjem bubuljica i slično, ali opet trebamo biti pažljivi, jer koliko god šminka izgledala predivno na našem licu, ona isto tako šteti istom

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Post je kratak, ali je vrlo sadržajan, što mi se baš dopalo! Tvoje iskustvo sa šminkom jeste možda rano, ali ni moje nije ništa bolje. Šta više, ja sam od svog ranog detinjstva svakodnevno umela da se 'mackam' i stojim pred ogledalom satima, jer je to bila jedina stvar koja je smirivala malo nestašno dete poput mene. Od tog nekog uzrasta koji si ti pomenula (peti razred) ja sam počela da aktivno stavljam ajlajnere i maskare, misleći da je to tako kul, međutim vremenom kako sam sazrevala shvatila sam da to baš prvenstveno i nije zdravo, a i nije estetski lepo, jer sam ja zapravo dete, zato sam se zadržala na rutini crtanja obrva i maskare, i eto koji korektor ili puder. Danas kada sam druga godina srednje, šminkam se svakodnevno, i ta moja dnevna mejkap rutina je jako obilna, priznajem nije zdravo ali ja sam zaaljubljena u sminku tako da ne mogu da odolozim da stavim i pduer i korektore, i bronzer, i plus obrve , i ajlajner... Međutim trudim se da sve to upakujem što jednostavnije ne želići da bude preupadljivo i nakaradno.

    http://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  9. Slazem se sa tobom!Imas predivan blog i divan stil pisanja! Novi sam clan! ;)

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши