17. 8. 2016.

Kako da vaš blog bude popularniji? #1

Ćao svima! Pre odprilike 2 meseca sam pročitala post na sličnoj temi 'kako da vaš blog bude popularniji', pa sam ja odlučila da napišem post na toj temi. Prvo želim samo da kažem da ja ne mislim da je moj blog popularan, ali ovaj post pišem iz tog razloga da bih pomogla svima nama koji 'podižemo' blog na noge i da bih sa vama podelila saveta koji mi pomažu u tome.



Prvo u početku pre skoro 2 godine kada sam napravila svoj blog prve čitaoce sam dobila komentarisanjem raznonarnih tuđih blogova što domaćih što stranih koje sam pratila. I to je bio prvi način za sticanje čitalaca, kojim se po nekad i danas služim. Svakako kada vi komentarišete nečiji post i pored to komentara kada ostavite link vašeg bloga, sigurno će neko ući na vaš bloga.


Drugi način je tagovanje blogera pored nekog tag-a. Znači vi kada uradite neki tag post, tagujte neke blogere da ga i oni urade, pa će vas oni pomenuti kada budu raditi taj tag i tako će još više ljudi čudi za vaš blog.

Takođe u ovoj misiji vam mogu pomoći i collab postovi, kao i saradnje sa nekim brendovima, jer će vam čitaoci sa bloga te osobe sa kojom ste uradila npr. spremili collab post doći na vaš blog i posetiće vaš blog. Inače pripremam za vas 2 collab posta, koja uskoro izlaze. I oba su vezana za #backtoschool seriju postova koju treba da 'započnem' na svom blogu.


Takođe i čitaoce bloga privlači pisanje kvalitetnog sadržaja teksta na blogu, koji neće biti ni previše dugačak, a ni previše kratak. Nego dovoljne dužinine da zainteresuje čitaoce da ga pročitaju do kraja, a ne samo da pročitaju naslov posta i ostave komentar ispod posta. Takođe ne bi trebalo da vam ceo post bude u tekstu, nego stavite neke slike, koje će vam ulepšati post i privući čitaoce.

Pošto vidim da se ovaj post odužio, sutra izlazi njegov nastavak! Ćao!

30 коментара:

  1. Jedno vrijeme ja postanem toliko umrtvljena da krenem do :"Zdravo svima" pisajući post i odustanem , dok se toliko aktiviram da za jedan dan pridobijem 20 čitaoca , a onda ponovno na spavanje mjesec dana . Od naslova mnogo zavisi . Treba shvatiti ono što privlači čitaoce , ali ne na taj način da pišemo tebe za njih već za sebe , ali naziv mora biti takav da pridobije čitaoce . Novi post :

    http://ameliabelieveme.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  2. Apsolutno je sve na mestu i slazem se u vezi svega napisanog. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Definitvno si u pravu oko svega, ako želimo blog uzdignuti na viši nivo to su te male stvari koje su velikog značaja za naš blog, inače super post

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Odlican post.Potpuno si upravo sto se tice celog posta!

    Zapratila sam te,ako zelis uzvratii!
    jovanaslife.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Lovely post! I'm following you, hope you follow back :)

    ОдговориИзбриши
  6. Fantastičan post! JA sam isto u početku komentirala druge blogove, a i danas to činim iako to što komentiram nečiji blog to stvarno meni znači da mi se taj post i blog sviđaju *-*

    Moj blog: petra-s-life-blog.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  7. Odlična tema i predlozi! Mislim da ovakvi predlozi svakome dobro dođu, posebno na početku blogovanja! :)
    Vesna - Home Chic Club
    new post: http://vesna-kreativnostidrugesitnice.blogspot.rs/2016/08/a-product-review-twinkledeals.html

    ОдговориИзбриши
  8. Odličan post!Tema je veoma zanimljiva! Saveti su odlični!♥♥

    https://chelchiechelchie.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  9. Odlična tema tvog današnjeg posta. Mislim da je ovo originalna tema i nisam videla doista do sada da je neko napisao ovakvu temu posta. Odlično je sve zaista i jedva čekam da uočim drugi post!
    Nova sam i mnogo bi mi značilo kada bi pročitala i komentarisala moj novi post,i učlanila se na moj blog. Hvala.♥ http://belablogss.blogspot.rs/2016/08/back-to-school-15-novi-pocetak-iz-ugla.html

    ОдговориИзбриши
  10. Odlican post!Odlicna tema!Odlicni savijeti!Haha

    Predplatite se na moj blog,uzv-funnyandrabbits.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  11. Would you like to follow each other? If yes, start and let me know. :)

    Have a nice day
    Patricia
    pwiepassion.blogspot.de

    ОдговориИзбриши
  12. Odličan post.
    Svi bi početnici htjeli steći više čitatelja, planiram i ja uraditi nešto na ovu temu. ☺

    ОдговориИзбриши
  13. Interesting post my dear, Happy Thursday :-)

    ОдговориИзбриши
  14. kvalitetan sadržaj je svakako bitan, a važno je i odgovarati na komentare i podržati druge blogere. Tako da slažem se s napisanim:).

    ОдговориИзбриши
  15. Točno to! Ja sam u blogovanju dvije godine iako mi je ovo najnoviji blog. Prvi sam vodila s najboljim prijateljicama, ali on je ubrzo propao jer nismo imale dovoljno čitatelja i malo smo se reklamirale. Druga dva sam pisala, ali kada sam imala pauzu jedno vrijeme bilo se teško vratiti pa sam se odlučila za ovaj blog koji i dan danas pišem (iako su prošla tek 2 mjeseca xD). Inače, jako koristan post!:)♥

    https://sretnisanjar.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, neverovatno imamo sličan početak na blogu. Takođe sam u početku vodila blog za drugaricom i bila je pauza dva meseca. Jako smo slične po tome. Btw ceo post o tome http://mirjanafashion.blogspot.rs/2016/02/kako-je-nastao-moj-blog.html da ne misliš da lupam. :D ♥

      Избриши