17. 6. 2016.

Put do lepih noktiju

Ćao svima! Za današlji post sam vam pripremila, kao što i sam naziv kaže 'put do lepih noktiju' u nekoliko koraka.
1. KORAK - Reši se grickanja noktiju
Devojke koje grickaju nokte imaju žive muke da se otarase te loše navike, ali veruj da se isplati ukoliko želiš negovane ruke i lepe duge nokte.
Za početak, nateraj se da grickaš nokte samo na jednoj ruci, a zatim samo na jednom prstu. Uskoro ćeš poželeti da i on izraste i da bude lep.
Redovno maži ruke nekom mirišljavom kremom ili specijalnim kremama baš protiv grickanja noktiju. Sve redom imaju veoma neprijatan ukus, koji će te odvratiti od te ružne navike-grickanja noktiju.
Ako ti dozvoljavaju roditelji, bilo bi dobro da pokušaš za onim veštačkim noktima koji se samo nalepe na prave. Drži ih par nekoliko nedelja da bi ti nokti ispod izrasli.

Ova sredstva možete koristiti za negu noktiju:


2. KORAK - Zdravi nokti
Kad prestaneš da grickaš nokte, prati sledeća uputstva da bi ti izrasli dugi i lepi nokti. Tajna je u tome da treba da budu što čvršći.
Neke dve porcije proteina budu sastavi deo tvoje svakodnevne ishrane. Meso, riba, mlečni proizvodi, soja i sočivo doprinose čvrstini i zdravlju noktiju.
Kad nokti počnu da ti rastu, oblikuj ih pomoću turpije. U suprotnom će se lomiti i zacepljivati, a uz to i ružno će izgledati.
Posle lakiranja ili pranja dobro osuši nokte, a onda ih lepo turpijom oblikuj.
Ne zadiri u kožu ili meso oko noktiju - možeš da izazoveš gadnu infekciju, koja može ozbiljno da ugrozi zdravlje tvojih noktiju.
Tvoji nokti nisu alat i nemoj da ih tako koristiš. Ako treba nešto da odvrneš šrafcigerom, uzmi tu alatku i obavi šta treba, nemoj da vrtiš jer možeš lako da ga slomiš.
Jednom nedeljno na desetak minuta potopi čiste nokte u činijicu maslinovog ulja. Ukloni višak ulja vatom ili papirnom maramicom. Ali na kraju samo malo properi vodom, bez sapuna.

Trljajte beli luk
Raspolovite glavicu belog luka, pa polovinama dobro natrljajte rožnate površine. Sokovi iz ovog luka ubrzće rast noktiju.


Obavezni vazelin
Ručno pranje sudova sa jakim hemijskim deterdžentima uništiće vaše nokte. Treba li uopšte da se ističe da su rukavice apsolutni imperativ prilikom pranja? Rast podstaknite redovnim podrezivanjem noktiju, a pre spavanja obavezno nanesite vazelin na celu površinu nokta i okolnu kožicu.


Čitajte deklaracije
Izbegavajte bojenje lakovima za nokte koji sadrže štetne hemijske spojeve kao što su sulfonamidi, tolueni i formaldehidi, jer oni narušavaju prirodnu ravnotežu. Umesto toga posegnite za prirodnim preparatima za ulepšavanje.
 
DA LI ZNAŠ?
- Nokti mesečno izrastu tri milimetra.
- Brže rastu leti nego zimi.
- Ako ti nekim slučajem odpadne nokat, nov će izrasti za pola godine.
- Najbrže raste nokat na srednjem prstu, a najsporije palac.

6 коментара:

  1. Razumijem svejednu djevojku koja gricka nokte,ja ih girckam toliko da je nemoguce.Svi kazu pestani ali to je jednostavno nemoguce uz neke preparate ili nesto dok vi u glavi ne kazete sebi oke STOP..Ako nikako ne ide nadogradite nokte i drzite ih sto dalje od usta ja sam trenutno nadogradila i planiram cim oslabe da stavim opet,i opet sve dok se ne odviknem :)

    Sve u svemu superr post!

    Posjetite moj blog ako zelite highgirls.blogspot.ba VELIKO HVALA!

    ОдговориИзбриши
  2. That's an amazing review . Thanks for posting . I love Avon too .
    New post on my blog . Do drop by soon <3
    ✿thefashionflite


    ОдговориИзбриши