20. 11. 2015.

Muzika traži uši

Ćao svima! I evo nas u mom novom postu. Tema ovog posta sam odlučila da bude mnogo drugačija od tema predhodnih postova. Naime pisaću kako da se izborite u određenoj situaciji, u ovom slučaju će to biti kako se izboriti sa lažnim tračevima i ostalim glasinama, koje vas mogu pogiditi. Mislim da već sada možete da zaključite zašto je naziv posta baš ovakav " Muzika traži uši ". 



-Za početak kako trač nastaje? -Kada nekoj     pogrešnoj osobi ispričate nešto najobičnije, tipa gde ste bili za vikend... to može da ispadne toliko famozno, samo ako je ta osoba pogrešna. I onda će ta osoba naravno nekom drugom u preuveličanom izdanju to prepričati, pa ta neke druga osoba još nekom i u još višem uveličanom stanju od onog prvog. Znači prvi zaključak, nikom ne prepričavajte svoje doživljaje, avanture.... ako vam ta osoba nije zaista blizak prijatelj i ako ne želite da za to sazna vaša cela škola.


Kao i što i muzika traži uši, tako i trač traži osobu koja će da ga preuveliča i onda ispriča još nekome. Dobro je da prvo vi ne tračarite ničem, što bi vas moglo povrediti da se vi nađete u toj situaciji. Znači prvo razmislite kako bi vamo bilo da se nađete u nekoj situaciji, kao i neka osoba, pa onda da cela škola priča neke tračeve ili glasine o vama. Pa naravno ne bi vam bilo lepo, znači nije ni toj osobi lepo koja je u tom momentu na meti školskog tračaranja. 
Ni trač nije lepa ni gotivna pojava, a kamoli neka neistinita glasina... To je još gore... Recimo zamislte da vaša cela škola priča o nekoj lupam.... devojčici koja pere kosu jedanputa nedeljno, a da niko ne zna razlog zašto je to tako... Možda je razlog to što ona tako želi, a možda nešto sasvim treće. Ali to misteriozo možda nam ništa ne odgovara ni ne znači.. Ili da je na mestu vaše škole pre 379 godina bilo neko igralište za jednoroge.





 Znači na neke glasi ne samo kada čujemo možemo znati da nisu prave, dok za ostale moramo čak i proveriti. Tj. pitajte onda tu devojčicu, jer vam ona jedina može odgovoriti na to pitanje. A što se tiče drugog primera, onog za igrališta za jednoroge, to možete odmah konstatovati kada čujete da nije tačno.... mislim ko je bio ovde pre 379 godina i može da nam kaže da li je to tačno ili ne. Niko.

To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopao. Slučajno sam saznala da je danas rođendan Mariji Žeželj, srećan rođendan! ♥

3 коментара:

  1. Predivno! ☺️

    fandbportal.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Moras nesto da razgranicis sa sobom. Uvek ce ti pricati iza ledja, porodica, najbolja drugarica, najgori neprijatelj i ti ces isto tako pricati o njima ma koliko ti bilo mrsko. Sve te reci i tracevi, kako ih ti nazivaš ne znače da ih manje voliš ili poštuješ. To je draga tako u životu, samo je nekima potrebno više da shvate, a nekima manje. pozdrav i poljubci

    Poseti i moj blog: http://svetjednedevojke.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  3. Stvarno prelep post, tako dubokouman hahaha..☺ Muzika ahhh..♥♥

    Na mom blogu je novi post, pa ako mozes pogledaj i uclani se..☺
    http://worldarounyo.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши